Członkinie Koła Gospodyń Wiejskich z Lipiec Reymontowskich, Mszadli i Drzewiec nie raz udowodniły, że na kuchni znają się jak mało kto. Tym razem swoim doświadczeniem postanowiły podzielić się z młodzieżą. Film, który powstał podczas ich ostatnich warsztatów kulinarnych będzie wykorzystywany jako instruktaż w szkołach gastronomicznych województwa łódzkiego.
W poniedziałek, 9 sierpnia, w lipieckiej Zagrodzie Ludowej operator ustawił kamerę. Panie z kół gospodyń rozstawiły swoje naczynia i nagle… zapachniało wokół owocami i ciastem, czyli, jak by to powiedzieli specjaliści, rozpoczęło się przygotowywanie sezonowych potraw regionalnych z wykorzystaniem lokalnych produktów.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł tygodniowo.
już od
2,46 ZŁ /tydzień