Kulinarne warsztaty dla dzieci w Akademii Twórczości w Skierniewicach
Akademia Twórczości przy CKiS zaprasza dzieci w wieku 6-10 lat na warsztaty z cyklu „Uczymy się przez zabawę”. Zainspirowani programem MasterChef Junior startujemy warsztatami kulinarnymi „Co na widelcu?".
Warsztaty odbędą się 4 i 18 października 2018r. (czwartki) w godz. 16.30-18.30.
Na najbliższych warsztatach na widelcu zagości jabłko. Dzieci poznają historię tego popularnego owocu, skąd przywędrował do Polski, gdzie i do jakich celów wykorzystujemy je w przetwórstwie.
Nasi milusińscy wykonają sałatkę owocową według własnych pomysłów, którą na koniec wspólnie będziemy degustować. Każde dziecko otrzyma pojemnik, w którym wykonaną sałatkę zabierze do domu. Podczas warsztatów uczestnicy poznają produkty wszystkimi zmysłami. Mogą pytać, dotykać, wąchać, a przede wszystkim dobrze się bawić.
Warsztaty kulinarne dla dzieci to jedna z form edukacji najmłodszych na temat dobrego jedzenia, reguł savoir-vivre’u, poszerzania kreatywnego myślenia i ćwiczenia wyobraźni.
Koszt uczestnictwa w warsztatach wynosi 10 zł, płatne na konto Centrum Kultury i Sztuki, ul. Reymonta 33, nr. konta 87 10203352 0000 120202010395 lub w kasie CKiS, ul. Reymonta 33, hol na parterze.
Zgłoszenia przyjmujemy w siedzibie AT, telefonicznie: 46 833 70 93 lub na adres e-mail: aneta.kapelusz@cekis.pl.
Zapraszamy do Akademii Twórczości, ul. Piłsudskiego 2, Pałac Ślubów.