Marek Kur: powstaje bat na producentów i dystrybutorów niezdrowej żywności

Czytaj dalej
Fot. Roman Bednarek
Roman Bednarek

Marek Kur: powstaje bat na producentów i dystrybutorów niezdrowej żywności

Roman Bednarek

O nowym programie ułatwiającym konsumentom ocenę jakości produktów żywnościowych znajdujących się na rynku rozmawiamy z jego twórcą Markiem Kurem.

Opracował pan program, który - najogólniej mówiąc - ma polegać na wprowadzeniu do handlu obowiązku konsumenckiego oznaczenia jakości produktów spożywczych. Proszę o nim opowiedzieć.

Do pracy nad tym programem zainspirowały mnie raporty Najwyższej Izby Kontroli oraz Instytutu Żywności i Żywienia. Wynika z nich, że Polacy rocznie spożywają około 78 milionów kilogramów dodatków do żywności typu E.

Pozostało jeszcze 91% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł tygodniowo.

    już od
    2,46
    /tydzień
Roman Bednarek

dziennikarz

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.