Uczniowie ZSP nr 3 w Łowiczu gotowali pod okiem Marcina Budynka [Zdjęcia]

Czytaj dalej
Fot. Archiwum
Rafał Klepczarek

Uczniowie ZSP nr 3 w Łowiczu gotowali pod okiem Marcina Budynka [Zdjęcia]

Rafał Klepczarek

Uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Łowiczu wzięli udział w warsztatach kulinarnych, które poprowadził znany z telewizyjnych i radiowych programów kucharz Marcin Budynek.

Zajęcia odbyły się w ramach projektu „Stawiam na drób”, którego pomysłodawcą jest Związek Polskie Mięso. Jest on organizacją reprezentującą interesy zrzeszonych w niej podmiotów, działających w obrębie branży mięsnej oraz współpracujących z nią w zakresie ich działalności wytwórczej, handlowej i usługowej, wobec organów państwowych.

Specjalnością Marcina Budynka jest kuchnia polska w nowatorskim wydaniu. Kucharz inspiracje czerpie z bogactwa natury dlatego też często wykorzystuje produkty regionalne.

Spotkanie zostało podzielone na dwie części. Pierwsza z nich składała się wykładu znanego kucharza, a w ramach drugiej młodzież przygotowywała potrawy z drobiu.

Rafał Klepczarek

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.