Uczniowie ZSP nr 3 w Łowiczu gotowali pod okiem Marcina Budynka [Zdjęcia]
Uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Łowiczu wzięli udział w warsztatach kulinarnych, które poprowadził znany z telewizyjnych i radiowych programów kucharz Marcin Budynek.
Zajęcia odbyły się w ramach projektu „Stawiam na drób”, którego pomysłodawcą jest Związek Polskie Mięso. Jest on organizacją reprezentującą interesy zrzeszonych w niej podmiotów, działających w obrębie branży mięsnej oraz współpracujących z nią w zakresie ich działalności wytwórczej, handlowej i usługowej, wobec organów państwowych.
Specjalnością Marcina Budynka jest kuchnia polska w nowatorskim wydaniu. Kucharz inspiracje czerpie z bogactwa natury dlatego też często wykorzystuje produkty regionalne.
Spotkanie zostało podzielone na dwie części. Pierwsza z nich składała się wykładu znanego kucharza, a w ramach drugiej młodzież przygotowywała potrawy z drobiu.