Uczniowie ZSP nr 3 w podłowickiej restauracji M Donald's
Ponad pięćdziesięcioosobowa grupa młodzieży z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Łowiczu poznała specyfikę funkcjonowania sieci restauracji McDonald's. W ramach dni otwartych uczniowie ponadgimnazjalnej trójki zostali zaproszeni do podłowickiego Polesia przez kierownika restauracji Milenę Boczek, która jest absolwentką ZSP nr 3.
Uczniowie mieli okazję obejrzeć zaplecze lokalu, poznać standardy pracy i zasady przygotowywania posiłków oraz dowiedzieć się, jak funkcjonuje restauracja. Na każdym etapie wycieczki przewodnicy opowiadali o działaniach mających bezpośredni wpływ na jakość i bezpieczeństwo oferowanych przez firmę produktów, objaśniali zasady pracy grilla, stołu do garnirowania, tostera oraz innych sprzętów, a także opowiadali o kontroli jakości.
Na najbardziej aktywnych uczestników wycieczki czekały kupony do wykorzystania w restauracji w Polesiu. Ostatnim punktem kulinarnego „wypadu” był poczęstunek. Każdy z uczestników szkolnego wyjazdu został obdarowany zestawem składającym się z dowolnie wybranej kanapki i napoju.